Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η Μποφίλιου μάγεψε την Κομοτηνή στην έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού

Με τη συναυλία της μοναδικής Νατάσσας Μποφίλιου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.


Οι τρεις «μάγοι» της ελληνικής δισκογραφίας, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσίασαν μια παράσταση γεμάτη Φως, συγκίνηση, δύναμη, εκρηκτικές διασκευές και σημαντικές στιγμές από το ρεπερτόριο που καθόρισε την πορεία της ερμηνεύτριας έως σήμερα.

Ένα υπέροχο πρόγραμμα- πρόταση από τους Μάγους της ελληνικής δισκογραφίας
Κόντρα στην πεπατημένη η ερμηνεύτρια ανοίγει το πρόγραμμα όχι με δικά της τραγούδια αλλά με τραγούδια “σταθμούς” για εκείνη όπως τα χαρακτήρισε που μαρτυρούν τις μουσικές της καταβολές. Μας χάρισε για αρχή δυο ιστορίες,  τον «Γέρο Νέγρο Τζιμ» των Μάνου Λοΐζου και Γιάννη Νεγρεπόντη με στίχους τόσο επίκαιρους και την «Μαριάνθη των ανέμων», σε στίχους και μουσική Μάνου Χατζιδάκη.  
Ο Θέμης Καραμουρατίδης που συνόδευε στο πιάνο, συμμετείχε και ως ερμηνευτής τραγουδώντας το «Έχω ένα σχέδιο» ενώ με τη Μποφίλιου μαζί τραγούδησαν  «Παρέα»  το μπλουζ του «Γάτου» του Σταμάτη Κραουνάκη.
«Ασπιρίνη», «Κρύψου», «Φορτηγό», «Τα κομμένα φτερά», «Σ΄έχω βρει και σε χάνω», «Η μικρή διαφορά» μερικά από τα τραγούδια των πρώτων της δίσκων που μας χάρισε. Παλιά και νέα τραγούδια, εικόνες, λέξεις και μουσικές, όλα ένιωθες να φωτίζονται πάνω στη σκηνή, τραβώντας μια βαθιά γραμμή στο χρόνο. Οι στίχοι των τραγουδιών της, φέρουν την υπογραφή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ο οποίος έχει πάντα και την επιμέλεια του προγράμματός της.
Το ξενόγλωσσο τραγούδι «Belle Reve» με τους αγγλικούς στίχους του Ευαγγελάτου και τη θεατρική μουσική του Καραμουρατίδη αποτέλεσε άλλη μια δυνατή στιγμή στο πρόγραμμα.  Ένα τραγούδι που προέρχεται από τον δίσκο «Εισιτήρια διπλά».  Από τον ίδιο δίσκο επίσης ακούσαμε «Σ΄αυτόν τον κόσμο», «Το μέτρημα» αλλά και το « Κι αν αγαπώ, θέλω ν' ακούω πως μ' αγαπάνε/ κι αν αφεθώ, να 'χουνε κάπου να με πάνε/ Και θ' αφεθώ, αρκεί να δω πως κάπου πάω/ αρκεί αυτό - αυτό σημαίνει αγαπάω» στίχοι από τις «Μεγάλες αγάπες», τραγούδι που έκανε υπεράριθμες προσπάθειες να μάθει στο αντρικό κοινό παίζοντας μέχρι και παντομίμα! 
Από τον τελευταίο δίσκο  «Οι μέρες του φωτός» ακούσαμε εκτός από το ομώνυμο, τα τραγούδια «Λοχαγός έρωτας», «Έτσι είναι αυτά», «Συνέχεια στα όρια», «Δεμένη».


Δεν έλειψαν βέβαια ερμηνείες τραγουδιών άλλων συνθετών. Η πάντα επίκαιρη «Λένγκω (Ελλάδα)» σε στίχους και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, δυνατή στιγμή και εξαιρετική ερμηνεία. Η «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη και το «Ας κρατήσουν οι χοροί» του Διονύση Σαββόπουλου μαζί με το «Της αμύνης τα παιδιά» μπερδεύονται λίγο «Πριν το τέλος»  που βρίσκει την Μποφίλιου να δηλώνει πως «Εγώ μεγάλωνα για σένα».

Κορυφαία και ιδιαίτερη στιγμή όταν τραγούδησε «ακαπέλα» το Τρεχαντηράκι, παραδοσιακό μικρασιάτικο τραγούδι που όπως εξομολογήθηκε της το τραγουδούσε ο Θρακιώτης,  Χρόνης Αηδονίδης. 


Θερμό ανκόρ με «Εν λευκώ» και «Εκκρεμότητα» με την ερμηνεύτρια να «κλέβει» ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις χαρίζοντας μας μια υπέροχη μουσική βραδιά μέσα σε μια μαγική ατμόσφαιρα απόλυτης ευαισθησίας και μελωδικότητας που θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό…

Κι επειδή “οι μάγοι ταξιδεύουν διαρκώς”, το μαγικό ταξίδι τους θα συνεχιστεί το καλοκαίρι σε πολλούς προορισμούς ανά την Ελλάδα. Αν λοιπόν οι «μάγοι» κάνουν πέρασμα και από την πόλη σας μην τους προσπεράσετε!


(Οι φωτογραφίες από τη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου ανήκουν στον Αλέξανδρο Παρωτίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρησή τους).
Μπάμπης Καλπάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου