Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Εμείς πήγαμε πλατεία απόψε...

Στιγμές δόξας και απόλυτου σουρεαλισμού έζησε η γειτονιά μου σήμερα. Ο Λάκης στη Στρατώνα και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής! 
Πανικός να επικρατεί από νωρίς το απόγευμα στον αύλειο χώρο…
Κάγκελα παντού περιμετρικά του Μεγάρου ώστε να μη μπορεί να εισβάλει κανείς ανεπιθύμητος! Πολυπληθές συνεργείο να συντονίζει την μετάβαση του κόσμου και η τροχαία στο δρόμο να ρυθμίζει την κυκλοφορία μια και το πάρκινγκ ήταν κλειστό!
Κοσμοσυρροή, ζάλη, κυνηγητό, σπρώξιμο, ποδοπάτημα και παρακαλητό για μια «θέση» στο τσαντίρι! Από τη μία οι νέοι, κυρίως φοιτητές του Δημοκριτείου και από την άλλη μεταμοντέρνοι γιάπις μαζί με την αντανάκλαση της μικροαστικής ευμάρειας στο πλήθος. Πακέτο με το άρωμα της λακ που «πεθαίνει» για επίδειξη και μόστρα. 
Από τα μεγάφωνα φώναζαν τον κόσμο που είχε κάνει κράτηση δια τηλεφώνου και είχαν στηθεί στην ουρά ενώ παράλληλα «εκλεκτές» παρουσίες μ’ ένα τηλέφωνο επί τόπου έμπαιναν δια της πλαγίας οδού. 

Έξω είχαν στηθεί και πάγκοι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα τα οποία δεν έκανε να αγγίζει ο κόσμος γιατί ήταν εκεί για να τα δείξει η κάμερα! Μάταια κάποιοι ζήταγαν να πιούν καμιά μπυρίτσα ή έστω κανένα αριάνι! 
Την ευκαιρία βέβαια δεν έχασαν και οι υποψήφιοι των εκλογών! Αρκετοί εθεάθησαν να εισβάλουν- λέτε να είχαν κάνει κράτηση κι αυτοί; Από έξω είχαν βάλει νεαρά άτομα να μοιράζουν προεκλογικά φυλλάδια! Όλα κι όλα! Έχουν αγώνα άλλωστε! Βέβαια αλλού θα έπρεπε να βρίσκονται για τον αγώνα τους- λίγες μέρες απέμειναν άλλωστε-ωστόσο κάποιοι προτίμησαν μια μικρή ανάπαυλα και με την ευκαιρία να κάνουν και τη φιγούρα τους ότι είναι «ιν» και πάνε Λαζόπουλο!
Αυτά εις τας εξωτικάς Στρατώνας, στη βόρεια πλευρά της πόλης. Εμείς πάντως αφήσαμε τη γειτονιά μας στις δόξες της, κατηφορίσαμε και πήγαμε πλατεία για το καθιερωμένο ραντεβού με την παράδοση στα «Ελευθέρια». 
Η άλλη πλευρά της πόλης προτίμησε να πάει πλατεία και να απολαύσει τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης συνοδεία των εξαιρετικών «Λαλητάδων» της Ροδόπης. Την παράσταση ομολογουμένως έκλεψαν οι μικροί χορευτές ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής ξεχώρισε και φέτος. Μπράβο παιδιά! 
Καλημέρες!
Χρόνια πολλά Κομοτηνή!

Μπάμπης Καλπάνης
Δημοσιεύτηκε στο Touchmagazine: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου